Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Мъртво пиян кара с 3.80 промила из Добрич

Шофьор е заловен в Добрич, след като седнал мъртво пиян зад волана на колата си. В неделя - 11 септември, около 18.30 часа, е спрян за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от 39-годишен мъж, информират от Областната дирекция на МВР.

Последвала е проверка за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация отчела наличието на 3,80 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Според медиците при концентрация на алкохол от около 2,5 до 3,5 промила, настъпва потискане на дихателния център в мозъка, което е животозастрашаващо, забавяне на сърдечната дейност, загуба на антероградната памет (спомени за събития по време на опиянението) и дори съзнанието. Повръщането в този етап може да бъде животозастрашаващо, ако скоро след това се загуби съзнание. Над тези стойности вече се говори за етап на кома. При 4,0-5,0 на хиляда е възможно да настъпи смърт, поради парализа на жизнено важните центрове на мозъка – дихателен и сърдечно съдов.

c