Водещи новини Политика

Кирил Петков в Добрич: Воят на другата страна показва, че сме на правилния път

Ако  “Продължаваме промяната” успее да довърши започнатото преди седем месеца, 900 лева може да бъде минималната пенсия до четири години. Единствената причина, поради която правителството падна е, че  то не се поддаде на корупционни оферти и не се съгласи на коалиционни оферти за стабилност, заяви съпредседателят на “Продължаваме промяната”

Кирил Петков и кандидатската листа на “Продължаваме промяната” се срещнаха с избиратели в Добрич. На срещата гражданите имаха възможност да задават въпроси на бившия премиер и кандидатите за народни представители.

„Първата ни стъпка ще бъде Бойко Рашков най-накрая да стане шеф на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. Когато го предложихме, всички казаха „не. Но колкото повече чувате вой от другата страна, толкова явно сме на по-правилния път“, каза Кирил Петков пред събралите хора на срещата.

“Пари в държавата има, но годишно се крадат по четири милиарда лева. За да се удвоят пенсиите на хората, са необходими само 1,2 милиарда лева. Ако  “Продължаваме промяната” успеем да довършим започнатото преди седем месеца, 900 лева може да бъде минималната пенсия до четири години”, заяви още бившият премиер.

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” каза също, че държавата ни е окупирана отвсякъде от хора, които искат да крадат. Единствената причина, поради която правителството падна, е защото то не се поддаде на корупционни оферти и не се съгласи на коалиционни оферти за стабилност. Всички тези оферти щяха да се отразят на българския народ, посочи той.

Във връзка с изгонените руски дипломати той заяви, че това се е наложило, защото са опитвали да купуват български народни представител, за да се свали правителството. Независимо дали е САЩ, Германия, Русия или която и да е друга страна, щом си позволи да вербува наши депутати с чужди цели и да бута правителството, няма да го допуснем, заключи Петков.

Бившият премиер коментира атаките на опонентите, че “Продължаваме промяната” е “кукли на конци” на САЩ. Ако беше така, то сега Америка щеше да ни убеждава за евроатлантическа коалиция с ГЕРБ, защото такъв е интересът на Запада в България. Но отговорът е “не”. Петков посочи също, че България се пребори за изключване от петролното ембарго към Русия.Защото това е в интерес на България, макар и не на Запада. Освен това формацията му първа се обяви срещу добива на шистов газ след изказването на Майк Помпео неотдавна. Това означава риск за житницата на България и тя не трябва да бъде рискувана с такива технологии за добив на газ, посочи Кирил Петков .

Съпредседателят на “Продължаваме Промяната” увери, че следващия път ще се заобиколи със съветници с повече опит. Досега са разчитали предимно на енергията на младите, но в новия екип ще има повече хора с бели коси.

Слоганът на “Продължаваме промяната” беше “Нулева толерантност към корупцията” и Кирил Петков е горд, че формацията му дори за секунда не си е помислила да се обогатява на гърба на българския народ.

Йорданка Костадинова е водач на листата за 8 МИР Добрич. Кирил Петков посочи, че тя е успяла да реши няколко важни за региона проблеми.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.