Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Иновативна методология представиха във ФК “Приказките” в Добрич (+снимки и видео)

Тренировките със сенс бол позволяват на младите футболисти да развият своята техника, усет към топката, координация, работа и с двата крака

По покана на ръководството и треньорския щаб на Футболен клуб “Приказките” на посещение бе треньор Евгени Найденов, официален представител на белгийската методология Кожи тренинг.

Той представи на децата от клуба иновативна методика за работа на треньори и футболисти – сенс бол, част от белгийската програма Кожи тренинг. Това е методика, която позволява на младите футболисти да развият своята техника, усет към топката, координация, работа и с двата крака. Тази техника е най-полезна за възрастовата група от 8 до 13 години. Сенс бол се превежда от английски “сетивност към топката” и представлява футболна топка, свързана с дръжка за ръка чрез ластик.12 сенс бола бяха използвани за тренировката с треньор Найденов.

Евгени Найденов

“Футболен клуб “Приказките” постоянно се развива и внедрява много иновации в работата с деца, защото те го заслужават. И на нас като треньорски екип ни беше интересно, защото някои от показаните неща дори ние не бихме могли да ги демонстрираме на децата,” сподели Венцислав Желев.

Венцислав Желев

След тренировката и демонстрациите днес предстои обучителна сесия по методологията Кожи тренинг да изнесе Евгени Найденов на треньорския състав на клуба.

В заключение, треньор Найденов оцени децата от клуба, като талантливи и добри спортисти, които се справиха се чудесно с тренировъчната сесия.

Преслав НЕЙЧЕВ

c