Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Доставиха 11-те машини за пробно гласуване в област Добрич, стартовото обучение е на 13.09

Днес, 12 септември 2022 г. - 20 дни преди предсрочни вот за Парламент, в град Добрич бяха доставени 11-те демонстрационни машини за пробно гласуване. 

На 13-ти септември (вторник) РИК Добрич ще проведе обучение на представители на общините за провеждане на разяснителна кампания, информираха от пресцентъра на Областна администрация.

11-те демонстрационни машини бяха приети от главния секретар на Областна администрация Добрич Румен Русев. Съгласно предварително утвърден график машините бяха раздадени на общините.

Припомняме, че по решение на Централна избирателна комисия във всяка община, където ще има машинно гласуване, се предоставя възможност за обучение на желаещите лица. На 13 септември, от 15.30 часа в зала „Европа“ в Областна администрация Добрич, Районна избирателна комисия ще проведе обучение на представители от общините за провеждане на разяснителната кампания по машинното гласуване, каза председателят на РИК Добрич Цонка Велкова.

Допълнително ще бъде оповестен график за всяка една от общините, където ще бъдат разположени машините за пробно гласуване и гражданите ще могат да се запознаят с процеса за подаване на вот в деня на изборите, допълва председателят на РИК Добрич.

c