Водещи новини Образование

Почина Румяна Момчева, преподавател по педагогическа етика от Добрич

На 79-годишна възраст на 9 септември е починала Румяна Кирилова Момчева – преподавател по педагогическа етика, автор на стихосбирки.

Родена през 1943 година в Силистра, живее в Добрич, където завършва педагогическо училище. След двегодишно учителстване на село продължава образованието си в СУ „Св. Климент Охридски“ по специалността педагогика със специализация дефектология, а по-късно с едногодишна следдипломна квалификация по теория на обучението и възпитанието.

Била е преподавател и директор на Помощно училище „Д-р Петър Берон“ в  Добрич. След спечелен конкурс работи 25 години като преподавател и ръководител на педагогическата практика на бъдещите учители в Институт за детски и начални учители в Добрич. Пише и обича поезията. Публикувала е свои стихове във вестници и литературни сборници. Автор на стихосбирките “Отново съм птица” и “Звездички”.

Нейни стихове през последната година в медията Новетика.https://www.novetika.com/author/rmomcheva/

Поклонение пред останките на Румяна Момчева е днес, 11 септември 2022 г. от 10:30 часа в ритуална зала “Харон”.

Поклон пред паметта й!

Екипът на Про Нюз Добрич поднася съболезнования на семейството и близките на Румяна Момчева

Related Posts

  1. Пламен Павлов says:

    Госпожа Момчева бе моя преподавателка в колежа Тина Търнър. Винаги точна, спокойна и търпелива ще се запомни от студентите. Дълбок поклон пред паметта на на тази прекрасна педагожка и жена, която обичахме и уважавахме! Амин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.