Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Нова мода: Деца с електрически тротинетки карат опасно в Добрич

Все по-често през последните месеци се наблюдават деца да управляват електрически скутери, тротинетки, сегуей и ховърбордове в пешеходни зони и улици в града 

Възмутени граждани сигнализират, че зачестяват случаите на опасни ситуации на пътя.  За подобен алармира в социалната мрежа Илияна Миленкова. Тя разказа как две момчета с електрически мини скутери изскочили в кръговото движение до бившата Стоматология и като по чудо се разминали от  пътно-транспортно произшествие. Момчетата били на 13-14 годишна възраст. Само ниската скорост, с която карал водачът на автомобила, предотвратила катастрофа.

Това, оказва се, не е единичен случай. Читатели на Про Нюз Добрич сигнализираха за други подобни ситуации - преминаване на деца с електрически тротинетки и колелета по пешеходната пътека по ул. “Страцин” до Областна управа, без да се огледат и да намалят скоростта.

В публикация преди седмици съобщихме за набези от подрастващи в централните квартали на Добрич. По данни на свидетели и потърпевши децата са се придвижвали отново с електрически скутери, тротинетки и велосипеди. По-късно пострадали от вандалските прояви граждани решиха да сформират патрули.

Потребители в интернет призовават родителите на тази деца да им обърнат внимание, защото създават опасност не само за себе си, но и за околните.

Преслав НЕЙЧЕВ

c