Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Откриха новото жилищно бижу на Добрич - Резиденшъл парк „Свети Георги“ (+снимки)

Луксозният жилищен комплекс ще претендира за отличието „Сграда на годината“

Със стилен коктейл собственици, инвеститори и изпълнители отбелязаха откриването на най-новия и единствен до момента в Добрич жилищен комплекс от затворен тип - Резиденшъл парк „Свети Георги“. Комплексът е разположен в градския парк, на терен, който преди десетилетия е бил предвиден за изграждане на мемориал „Знаме на мира”, но доскоро е използван като градско сметище. За три години мястото е превърнато в прекрасен оазис на спокойствието, сигурността и комфорта. Заслугата е основно на компанията – инвеститор „Соник 63” с управител Веселин Велев.

„Това, което искахме да получим е жилища от високо качество, които да отговарят на съвременните стандарти и изисквания и да предоставят възможност за спокоен, комфортен и приятен живот“ – сподели пред присъстващите Велев. Той каза още, че в завършен вид комплексът е надхвърлил очакванията му и е по-добър дори от това, за което си е мечтал и представял.

Васелин Велев

„Всички заедно успяхме да сътворим най-доброто място за живеене в Добрич“ – обяви Иво Пенчев от името на компанията, построила комплекса - „Инвестор 2030“ ЕООД. Той подчерта, че фирмата е работила изцяло с местни доставчици, с местни бригади и местни материали и е доказала, че в Добрич има строители, които могат да променят градската среда.

Иво Пенчев

Поздрав за избора им на жилища отправи към собствениците на апартаменти в комплекса и Диян Господинов, управител на „Господинови Строймаркет“ - основният доставчик на строителните материали за строежа. „Гарантирам пред вас, че в този комплекс са вложени най-добрите и най-качествени материали, които съществуват на българския пазар. Те са дело на европейски производители, които развиват бизнес в цяла Европа и по света, имат предприятия в България и произвеждат най-качествените продукти в момента“ – каза Господинов.

Диян Господинов

Впечатленията си на новодомка сподели с присъстващите гости и новите си съседи Пламена Господинова, чието семейство е първото, настанило се в новия комплекс. „Този рай стана истински заради хората, които са много приятелски настроени и страхотни съседи“ – сподели тя. Пламена предупреди, че живущите тук могат да развият измамното усещане, че са на почивка в 5-звезден хотел. „Рай, абсолютен рай – и за децата, и за възрастните“ – обобщи тя.

Пламена Господинова

Общо четири пететажни корпуса оформят новия комплекс, чиято застроена площ е около 9 хиляди кв. м. За всяко жилище има осигурен гараж и паркомясто. Озеленяването е на площ от 4 декара самостоятелна и защитена паркова среда.

Над 80% от апартаментите са продадени, обявиха инвеститорите. Фактори като качеството на вложените материали, спазването на технологията и стандарта на строителство и подобренията в прилежащата среда прави Резиденшъл парк жилищният проект, в който са инвестирани най-много средства в Добрич и едновременно с това - жилищният проект с най-добро съотношение качество-комфорт-цена.

В съседство с комплекса се строи пети корпус, който е своеобразно продължение на първоначалния идеен проект.

От компанията – инвеститор на комплекса обявиха намеренията си Резиденшъл парк „Свети Георги” да участва в националния конкурс „Сграда на годината“.

c