Водещи новини Политика

Екипът на „Демократична България“ не чака избори, за да работи за област Добрич

Коалицията откри предизборната си кампания в региона и представи новите лица от листата

Коалиция “Демократична България” откри предизборната си кампания в област Добрич. Водач на листата отново е народният представител в 45-ото и 46-ото Народни събрания Албена Симеонова. Втора е арх. Надежда Пампорова, която представи и новите лица в кандидатската листа. Съставена е от лица с натрупан житейски и политически опит, както и от млади и предприемчиви хора. Представени са общините от областта и богата палитра от сектори, сред които образование, земеделие, медицина, социални дейности, право, национална сигурност, архитектура, частен бизнес и др.

Водачът на листата Албена Симеонова припомни част от многобройните успехи на “Демократична България”, като акцентира на последните:

  • Законопроект за използване на алтернативни източници на енергия от частни лица при  облекчен режим за поставяне на фотоволтаици от домакинствата ;
  • Законопроект за ограничаване добива на дървесина от вековните гори и тотална забрана за изсичане на горите във вододайните зони. Проблем, който показа сериозността и тежестта си при последните наводнения в Централна България.
  • Законопроект за индустриалния коноп, като Албена Симеонова посочва, че България е една от малкото страни в Европа, която не позволява преработката на тази култура. В резултат на това производителите у нас са изнесли фабриките си в Румъния и допринасят за брутния вътрешен продукт на друга държава,  използвайки суровини от България. Тази култура няма нужда от пестициди, нито от напояване, а се използва за производството на хартия, като има страни, които намаляват производството на дървесна хартия с над 75%;

Коалиционният екип на „Демократична България“ активно работи за решаване на наболели за област Добрич проблеми. Последният пример е ситуацията във връзка с качеството на питейната вода в областния град след проливните дъждове на 2 септември. Поискани са отговори от РЗИ, Община Добрич и ВиК дали освен установеното наличие на Ешерихия коли и други бактерии в част от водопреносната мрежа, има замърсяване с инертни материали или химическо такова.  

Кандидатите  са уверени, че коалицията ще е част и от следващото правителство. Основание за това им дава фактът, че министрите на “Демократична България” бяха най-работещите и най-дейните в последния кабинет и, благодарение на тяхната работа,  бяха решени ключови проблеми, включително и за област Добрич.

арх. Надежда Пампорова, Албена Симеонова и Диляна Радоева

“Демократична България” беше най-последователна в своите позиции по отношение на събитията, които се случват на север от границите ни. Мястото на България е при нашите съюзници в Европа. България не е зависима от Русия за доставките на енергийни ресурси,” заяви Георги Цветков. Кандидат за народен представител от област Добрич, той е експерт в Министерство на отбраната, преподавател по “Национална сигурност”.

“Участвам в листата на ДБ в Добрич със своята експертиза. Познавам проблемите на правосъдната ни система и много добре зная, че правото е един от механизмите, които спомагат проблемите в обществения живот да се решават. От самото си създаване “Демократична България” създава не само устойчива политика по отношение на съдебната реформа, но и изключително алгоритмична политика. Влизайки в управлението, ние започнахме да изпълняваме този алгоритъм. Сега ни е нужно още по-голямо доверие, за да доведем започнатото до успешен край“, каза Диляна Радоева, адвокат с 12-годишна практика.

Мария Методиева и Георги Цветков

Мария Методиева бе представена, като “Чудната Мария от „Чудната градина”. Тя се надява чудесата да последват и за “Демократична България” – Добрич на изборите на 2 октомври. От дълго време Мария прави политики в социалната сфера. Затова за нея и за хората, които я познават, не е изненада подкрепата й за “Демократична България”. Това е нейният избор от години насам, а сега е дошъл моментът да го каже на глас, споделя тя.

д-р Диян Хинков

Морална, военна и икономическа кризи съпътстват процесите в медицината днес. Екипът на „Демократична България“ с Албена Симеонова начело прокара път, който вече всички местни политици следват, за разкриването на филиал на Медицински университет – Варна, заяви д-р Диян Хинков, неврохирург в МБАЛ.

Димитър Франгов

“Изправяме се пред избирателите на Добрич с една конкретна цел – искаме вашето доверие, за да довършим реформите, които започнахме в рамките на миналото правителство. Няма друг, който да успее да свърши толкова много работа, колкото свършиха за 6 месеца министрите на “Демократична България” – заяви Димитър Франгов от Шабла.

За екипа на “Демократична България“ изключително важно е да се довърши започнатото в сферите на земеделието, ВиК, транспортната схема. Да се гарантират достъпът до региона, свободата за бизнеса, промените в отбраната. Както и да се изпълни амбициозната програма в социалната сфера, за да се развиват политиките и да се осигурят добри услуги, подчерта арх. Надежда Пампорова.

ГЛАСУВАЙТЕ С НОМЕР 25 ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.