Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

РИК: За онлайн заявки за вот по настоящ адрес или с подвижна кутия не се изисква електронен подпис

Избирателите от област Добрич отново могат да подадат онлайн заявленията си за гласуване по настоящ адрес и за гласуване в подвижна избирателна секция, без да се изисква електронен подпис, посочи за Про Нюз Добрич председателят на Районната избирателна комисия Цонка Велкова.

Тази възможност я имаше и на предходните избори, тя е направена за удобство на избирателите, които могат да подадат заявления бързо и лесно онлайн.

До 17 септември тече срокът, в който гражданите могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес. Това може да стане на този линк https://regna.grao.bg/. В сайта на ГРАО може да се влезе и през страницата на РИК Добрич.

Същият е и срокът за подаване заявление за гласуване в подвижна избирателна секция, припомня още председателят на РИК. Подвижна избирателна кутия също може да се заяви онлайн, през сайтовете на съответните общини.

РИК ще публикува кои са и къде са разположени секциите, достъпни за хора с увредено зрение и затруднения в придвижването. Ще бъдат посочени и телефони за връзки с общините за заявки за превозване до съответната секция.  

Ако в съответната община има образувана подвижна избирателна секция и има желаещи, които са пропуснали срока 17 септември, те могат да подадат заявка до 26 септември. Задължително условие е обаче да има образувана такава секция.

c