Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Художничката Милена Костуркова показва изложбата си „Докосване“ в Двореца в Балчик

Красиви пейзажи и натюрморти с акварели и маслени бои на художничката Милена Костуркова, ще представи Културен център “Двореца”. Изложбата "Докосване" ще бъде експонирана в галерия “Тихото гнездо” от 16 до 29 септември.

"С особен чар и душевност ме докосна това специално място за мен. Още първият път ме омагьоса и остана в сърцето ми. Това е едно пътуване, необяснимо присъствие и енергия, спокойствие и красота... " признава авторката за вечната красота на Двореца в Балчик.

Милена Костуркова е родена през 1976 година в град Пловдив. Преди 9 години се установява в Плевен. Нейни картини има в галерии в Плевен, Пловдив и Варна, както и в много домове в България и чужбина. Участва в общи ескпозиции в страната. Художничката твори и в Париж, който има специално място в сърцето й. Във френската столица рисува предимно акварели.

Пленер в„Двореца“ – Балчик завърши с две сватби на художници

През тази година Милена Костуркова участва за пореден път в художествения пленер „Пространство и време“, организиран за пети път от плевенския художник Огнян Кузманов в Културен център „Двореца“. Сайтът “Духът на Плевен” съобщи, че в края на пленера тази година Костуркова и Кузманов са сключили брак в архитектурно-парковия комплекс в Балчик.

c