Добрич Общество

Добрич се включва в кампанията „Да изчистим България заедно”

Община Добрич ще се присъедини към Националната кампания „Да изчистим България заедно”.  Денят на голямото почистване, в което се включва и Общината, е 17 септември (събота).

В тази връзка от администрацията призовават жителите на град Добрич да почистят междублоковите пространства, прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, паркове, детски и спортни площадки и градинки, места за обществено ползване.

Ръководствата на учебните заведения, институции и  фирми също могат да заявят своето участие с избран от тях участък за почистване.

Препоръчва се отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване.

Извозването на отпадъците ще се извършва от „УЕЙСТ СОЛЮШЪНС БЪЛГАРИЯ“ ЕООД. Необходимо е желаещите граждани, които ще се включат в почистването, да заявят предварително участието си на телефон 058/604573, като посочат районa, който желаят да почистят. За удобството на всички граждани, които имат желание да се включат в инициативата, при поискване ще бъдат осигурени чували за смет, които могат да получат в сградата на Община град Добрич.

Инициативата на bTV Media Group се провежда за 10-та година. „Да изчистим България заедно” ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. 

Тази година денят ще премине под наслов „Подай ръка на природата“.  

„Нека в навечерието на наближаващия празник на град Добрич 25-ти септември да се обединим, да подадем ръка на природата и заедно да почистим нашия град. Нека с грижата на добри стопани да покажем, че можем да бъдем отговорни и направим Добрич нашето по-чисто място за живеене в дългосрочен план!“, апелират от Община Добрич.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.