Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Държавата продава на търг кораба Vera Su, който беше заседнал край Камен бряг

Заседналият преди около една година моторен кораб Vera Su ще бъде продаден на търг с явно наддаване. Първоначалната цена е определена на база изготвена експертна оценка от лицензиран независим оценител.

Определената тръжна цена за продажбата на плавателния съд е в размер на 460 000 щатски долара без ДДС. За участие в търга се изисква депозит в размер на 10% от началната тръжна цена на продавания кораб.

Крайният срок за подаване на заявленията за участие изтича в 17.30 часа на 27 септември 2022 г., като те се подават в Деловодството на Дирекция „Морска администрация – Варна“, град Варна, ул. Приморски“ №5.

Търгът с явно надаване за продажбата на самоходен моторен кораб Vera Su ще се проведе на 28 септември от 11 часа в сградата на Дирекция „Морска администрация – Варна“.

Моторен кораб Vera Su заседна край местността Яйлата при Камен бряг на 20 септември 2021 г. и изтеглен след повече от месец на 26 октомври 2021 г. Цялостната операция по изтеглянето и изваждането, определена от експерти като изключително рискова, бе добре планирана, координирана и проведена при стриктно следван план под контрола на настоящия вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

c