Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Вокалният педагог от Добрич Елена Карабельова открива своя вокална школа

След 10 години ръководство на Студио „Сарандев“ при Младежки център - Добрич, вокалният педагог Елена Карабельова поема по свой път, съобщи самата тя.

Споделя, че времето, преминало в обучение на млади певци, в изграждането на изявени таланти, в постигане на успехи, в неспирен стремеж за развитие и усъвършенстване, е много ценен период в професионалния й път.

С благодарност към дадената ѝ от ръководството на Младежки център възможност, да отговаря за една от най-престижните вокални школи в България, Карабельова продължава напред, променяйки мястото, но не и целта - работа с децата и младежите на Добрич.

От 1 септември тя поема часовете по Музика в частните училища „Мария Монтесори“ и „Райко Цончев“. Натрупаните умения в сферата на вокалната педагогика тя ще прилага в новосъздадено вокално студио.

През 2019 г. Елена Карабельова получи от Община Добрич Почетна грамота за значителен принос в духовното развитие

Нейната вокална школа ще носи името ZONELI Vocal Training Studio (Студио за вокално обучение „ЗОНЕЛИ“). Ще се помещава в централната част на града в сградата на Търговски комплекс „Рила“, на 3-тия етаж в просторно, светло и комфортно помещение.
Вече е готово и логото на вокалното студио. Негов създател и дизайнер е Елеонора Иванова - дългогодишна възпитаничка на Елена Карабельова. Тя е дипломиран специалист по графичен дизайн. Също така учи и „Логистика“ във Висшето военноморско училище във Варна.
Много таланти са оформени под вещото ръководство на г-жа Карабельова и още много ще бъдат шлифовани.

С любов към музиката и изкуството, с търпение и Божие благословение, с подкрепата на близки и приятели, с вдъхновение и усилена работа, всички цели са постижими - в това вярва Елена Карабельова.

c