Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

На третия ден след наводнението започна почистване на парка и езерото в Добрич

Служители на общинските предприятия и сметопочистващата фирма работят по изчистване на наносите, образувани от проливния дъжд в петък вечерта. Тази сутрин е почистен наводненият от придошлата вълна район на бл.4 в кв. „Иглика“, съобщават от общинската администрация.

От там информират, че се източва водата от съоръженията на скейт парка. От приливната вълна, придошла от с. Богдан той беше залят, а съоръженията пълни с кална вода. Вчера случайни минувачи заснеха как деца скачат и плуват в новообразувалите се езера в скейт парка.

Деца скачаха и плуваха в калната вода на наводнения скейт парк в Добрич

Всяко едно от тях ще бъде измито след премахване на наносите, информират от Община Добрич. И призовават за разбиране и да не се използват съоръженията, тъй като са необходими няколко дни за привеждане на им в безопасен вид за експлоатация.

От днес започва и източване на водата от езерото. Тази дейност ще приключи до 10 дни, като едва след това ще се почисти с машини и ръчно дъното му. Предвид многото кални наноси се очаква езерото да започне да се пълни в края на септември.

Снимки: Община град Добрич

c