Водещи новини Добрич Общество

„Градски транспорт“ Добрич купува 20 автобуса „Karsan” за близо 6 милиона лева

Общинското дружество „Градски транспорт“ Добрич подписа договор за доставката на 20 нови автобуса за масов градски транспорт. За тях ще бъде заплатена сумата от 4 987 360 лева без ДДС или 5 984 832 лева с ДДС.

Превозните средства ще бъдат доставени от „Булбус Трейд“ ООД.

Същата компания като част от Консорциум „К.Б.Б. Ел Бус Добрич“ ДЗЗД достави четирите нови електробуса „Karsan”. Тя е дистрибутор именно на турската компания. От същата марка са и 20-те автобуса, които трябва да бъдат доставени до 150 календарни дни след подписване на договора.

Според решението на Общинския съвет лизингът за закупуването на автобусите е до 4,5 млн. лв., а самоучастието е 0.6 млн. лв. или общо 5,1 млн. лв. 

Същото решение посочва, че автобусите трябва да са с размер 9-10 м, а според  обявата в обществената поръчка трябва да са 9+- 1 м, като  моделът „Karsan”, който е избран е 8-метров.

„Няма разминаване с решението на Общинския съвет. Трябва да възложиш по техническа спецификация от налични марки автобуси, които са от този ценови клас. Избраните са 8,5-метрови“, обясни управителят на „Градски транспорт“ Катя Петкова в отговор на въпрос на Про Нюз Добрич. По думите й това не е в противоречие на решението на Общинския съвет.

В обществената поръчка участва още един кандидат – ИСУБУС ООД, които са предложили по-ниска цена – 4 852 360,00 лева, без ДДС или 5 822 832 лева с включен ДДС. Назначената комисия е разгледала и оценила офертите на участниците, като е класирала участниците съгласно избрания критерий „оптимално съотношение качество/цена”. Така класираната на първо място Булбус Трейд ООД получава обща комплексна оценка-98,47т., а ИСУБУС ООД с обща комплексна оценка-96,73т. е класирана на второ място.

Автобусите ще са нископодови с дължина 8 м, минимум 17 седящи места и минимум 60 седящи и правостоящи, с място за колички и трудноподвижни хора. Автобусите ще имат информационни табла за указване на маршрути. Предвижда се автобусите да се движат по новата транспортна схема от 1 януари 2023 г.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.