Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Естонска журналистка представя в „Двореца“ в Балчик последната си книга

Книгата-албум на Наталия Вебер от Естония - “Моите срещи с България”- Неслучайна случайност ще бъде представена на 5 септември от 17:00 часа в “Каменна зала” на ДКИ КЦ “Двореца” в Балчик.

Наталия Вебер е филолог, журналист, випускник на Тартуския университет, автор на много статии, репортажи, очерци и пътеписи, интервютата й с хора от различни професии са публикувани в Естония. Автор на книгата „Недоразказаната легенда“ за живота и творчеството на естонския композитор Раоймонд Валгре, автор на поетичния сборник „Носталгия“, на сборник от стихове за деца „Живяла кокошка“ и др.

В последната си книга Наталия Вебер разказва за пътуванията и срещите си в България. Отделна глава тя посвещава на „Двореца“ в Балчик и българското Черноморие.

Разказите й са разсъждения по темата за връзките, емоциите и любовта към България, разказва за първото си посещение в бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария, за поканата тук да се осъществи първата у нас изложба с рисунки на нейните културни забележителности от съпруга й – скулптор и художник Реналдо Вебер.

c