Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Впечатляващо дефиле на дизайнерката Мира Бъчварова на плажа в Албена

На финала си е Десетото издание на международния фестивал на хвърчилата под надслов "По пътя на птиците" известната дизайнерка Мира Бъчварова направи своеобразно дефиле, по време на което моделите яздиха породисти коне на фона морето.

Грандиозният празник на свободния полет събра в Албена едни от най-популярните въздушни артисти от България, Великобритания, Нидерландия, Австрия, ЮАР, Естония, Гърция и Турция.

Ваканционно селище „Албена“ ще бъде домакин на десетото издание на Международния фестивал на хвърчилата. Основен акцент в събитието бяха демонстрациите на участващите кайт клубове, които представиха своите уникални модели, често достигащи впечатляващи размери.  Проведоха се състезания и детски работилници, по време на които най-малките участници сътвориха собствено хвърчило.  

В небето се реят едни от най-атрактивните за публиката творения като обемни модели на различни животни – мечета, тигри, октоподи, калинки, птици, риби и много други. Показано беше и  майсторско управление на спортни хвърчила,  модели за напреднали, които летят много бързо и описват сложни фигури в небето.  

c