Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Деца скачаха и плуваха в калната вода на наводнения скейт парк в Добрич

Случката е записана от случайни минувачи в парка на града при наводнения скейт парк. Те призовават родителите да бъдат по-отговорни към децата си

На опасна за здравето случка се натъкнаха минувачи в парка на Добрич. Деца на видима възраст 10-15 години днес са скачали и плували в събралата се в скейт парка вода, вследствие на приливната вълна след проливния дъжд в петък вечерта..

По-късно се появиха и видео клипове, заснети от приятели на момчетата и качени в младежката социална мрежа Тик-ток. .

Така изглеждаше скейт парка в събота сутринта

Община Добрич: Забранено е къпането в езерото в Градския парк и във фонтаните.

Използването на езерото в градски парк „Свети Георги“ е забранено. Това съобщиха преди време за Про Нюз Добрич от Общината след друга подобна случка.

От Общината посочиха, че има поставени табели в непосредствена близост до езерото, които забраняват къпането или плуването във водния басейн. Контролът за спазване на разпоредбите се осъществява от фирмата, ангажирана с охрана на Градски парк „Свети Георги“ и общинска полиция.

Община Добрич се обръща с апел към децата и техните родители да не се използват водните съоръжения в градски парк „Свети Георги“ и на територията на града за действия, които могат да доведат до нежелани последици. От там призовават за сериозно и отговорно отношение към здравето и сигурността на децата. 

Преслав НЕЙЧЕВ

c