Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

С ловен събор и откриване на новия ловен дом ЛРД-Добрич чества 125-годишнина

Ловен събор, посветен на 125 години от учредяването на първото ловно дружество в Добрич, ще се проведе от 10 часа днес на Ловно-стрелковия комплекс в местността Кобаклъка. По време на събора ще бъдат официално открити Новият ловен дом и зоната за нарезно оръжие.

Ловно-рибарското дружество в Добрич успя да осъществи една голяма своя мечта – построяването на собствен ловен дом в местността Кобаклъка и осъвременяване и увеличаване възможностите на ловно-стрелковия комплекс с изграждане на зона за нарезно оръжие, с което се затваря кръгът – ловен дом, стрелбище за гладкоцевно и нарезно оръжие.  

В момента в сдружение  ЛРД – Добрич  - гр. Добрич, членуват 966 членове, обединени в 33 ловно-рибарски дружини. Стопанисваме 36 ловно-стопански района с обща площ 119 249 хектара. В изпълнение на плана за основните мероприятия и съгласно договора за стопанисване на ловните райони са изградени и ремонтирани стотици биотехнически съоръжения – хранилки, солища, калища, чакала, които изискват ежедневна поддръжка.

Сдружението разполага със стройна организация и извършва реални стъпки за обогатяване на дивечовото богатство. Всяка ловно-рибарска дружина води свой живот. Набира нови членове, създава и обогатява своята клубна база. Със свои ловни бази през последните години се сдобиха членовете на ЛРД във Владимирово, Житница, Поручик Гешаново, Бенковски, Хитово, Минково и много други. В Житница и Поручик Гешаново изградиха естествени чешми с доброволния труд на ловците, подпомогнати от Сдружението и община Добричка.

c