Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Започва Десетото юбилейно издание на Фестивала на хвърчилата – Шабла 2022

Започва Десетото юбилейно издание на Фестивала на хвърчилата в Шабла. Проявите стартират от днес. В Зеления образователен център от 16.00 часа ще се състои Работилница за хвърчила, в която всеки желаещ ще може да изработи безплатно свое хвърчило.

В 18.00 часа започва официалното откриване на Фестивала. Ще бъде представена изложба вернисаж, наречена „Посока Север“, с фотографиите на Жулиета Найденова.

Първият фестивален ден е събота, а проявите започват в 10.00 часа и продължават до мръкване в местността "Малкото море", южно от фара на нос Шабла. Предвидени са изпълнения на детски танцови и музикални състави и артистични формации. Организирана е екскурзия с местен водач до скалните феномени на с. Тюленово. В 12.00 часа ще започне празнично юбилейно дефиле „На баба ти хвърчилото“. След 14.30 часа започват концертите на рок бандите „До Шо Бенд“, „Добрич Джаз Бенд“ и „Фара Бенд“.

Във втория фестивален ден на 4 септември за доброто настроение на участниците и посетителите на фестивала ще се погрижи DJ Краси. В двата дни в свободното пускане на хвърчила гостуват демонстратори на артистични модели от Австрия, Англия, Нидерландия, Германия, Естония, Гърция, Турция, ЮАР, Индия и България. Предвидени са щандове с разнообразни арт сувенири и места за хапване и пийване.

Събитието се случва по проект с подкрепата на ОП „Околна среда“.

c