Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Четири от младите пеещи таланти на Добрич се класираха за финалите в "Сребърна Янтра"

С поредно признание и отличия могат да се похвалят възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова след като бяха обявени резултатите от онлайн етапа на Международния конкурс „Сребърна Янтра“ 2022, който се провежда в град Велико Търново.

Предстоят големите финали в 20-ия Международен конкурс „Сребърна Янтра“ - Велико Търново. Възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова, представили се в този форум, са отново класирани на призови места.

В трета възрастова група (13 - 15 години) Денислава Димитрова е с две награди - Голямата награда TROPHY WINNER в номинация „Песни от филми и мюзикъли“ и първа награда в номинация „Песен на роден език“. В същата възрастова група с втора награда е Доника Димитрова, която участва в онлайн етапа само с песен на роден език.

Голямата награда TROPHY WINNER в четвърта възрастова група (17 - 30 години), в номинация  „Песни от филми и мюзикъли“, бе грабната от Димитрина Германова. За поредна година Димитрина участва и в категорията “Family group” заедно със своята сестра Росина. Техният дует бе класиран на първо място.

снимки: Румяна Начева (Сребърна Янтра 2022)

Видеата на участниците преглежда международно жури състоящо се от изтъкнати професионални музиканти от 10 държави.

Онлайн етапът на конкурса „Сребърна Янтра“ играе роля и на селекция за присъственото издание, което ще се състои от 23-ти до 25-ти септември в Драматичния театър на Велико Търново. Тогава на сцената ще се представят участници не само от България, но и от Италия, Армения, Кипър, Молдова и Румъния, и всички те ще се борят за голямата награда на конкурса - ГРАН ПРИ - 1000 евро.

Вече са ясни и членовете на журито за присъствения етап: Силвия Кацарова, проф. Сребра Михалева, Паскал, Роко Палацо (Италия), Лилиана Корнила (Румъния), Родица Росиору (Молдова), Арман Гукасян (Армения). „Сребърна Янтра“ се утвърди като конкурс с високо ниво на участниците и със силно международно присъствие. Директор на форума е Румяна Начева.

c