Водещи новини - дясно Крими

За пореден път съдят К.Щ., този път откраднал 70 лв. в Ген. Тошево

снимка: Shutterstock

Окръжният съд в Добрич потвърди най-тежката мярка “задържане под стража”, наложена на обвиняем за кражба от жилище на територията на град Генерал Тошево.

Съдебният състав на Окръжен съд – Добрич е потвърдил определение на Районен съд – Генерал Тошево, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвиняемия К.Щ.

От пресцентъра на съдебното ведомство съобщиха, че мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 23 август 2022г., в Генерал Тошево, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – сумата от 70 лева, от владението на друго лице, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои. Според обвинението кражбата била извършена от къща в Генерал Тошево, чрез влизане през незаключена входна врата.

След запознаване фактите относно постъпилата жалба от страна на обвиняемия, както и изложените доводи от страните, магистратите определят като неоснователно искането за изменение на наложената на мъжа най-тежка мярка за неотклонение.

От приложената по делото справка за съдимост е видно, че обвиняемият е осъждан два пъти, а “престъплението, предмет на разследване по досъдебно  производство, е евентуално извършено от него при условията на опасен рецидив. Обстоятелството, че обвиняемият има постоянен и настоящ адрес не изключва опасността да извърши престъпление, както и да се укрие”, е записано в мотивите на съда.

Определението, с което Окръжният съд потвърждава задържането под стража на обвиняемия, е окончателно.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.