Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Рок музиканти от Добрич имат нужда от подкрепа, за да сбъднат мечта

Рок група  „Pearls & Stones“  при  Народно читалище „Добрич-2017“ има покана да изнесе самостоятелен концерт в Малага, Испания на 10 септември. За да се случи това обаче музикантите имат нужда от подкрепа, тъй като не могат да финансират сами пътуването си.

Поканата за гостуването в Испания е от продуцента Петя Колева. Три дни преди това – на 7,8 и 9 септември, детският и младежки музикален театър „La Cajita Musical” (Музикална кутийка) в гр. Малага и рок група „Pearls & Stones” ще направят съвместна творческа работилница. С това ще се постави началото на дългосрочно сътрудничество и през следващите години, съобщи председателят на читалището Николай Нейчев. 

Група „Pearls & Stones” от Добрич е създадена през 2012 г. Нейните членове са Георги Тенев – вокал, Атанас Капитанов – китара, Пламен Петров – бас, Васил Василев – барабани и Николай Нейчев – клавишни . През 2014 г. групата издава албума „Rewind“ и участва на фестивала Каварна рок с атрактивно изпълнение на стадиона в град Каварна.

През годините групата има много участия, като последното бе самостоятелния рецитал на Националния фест на ученическите групи в Летен театър в Добрич.

На 3 септември музикантите ще участват вън фестивала „September sun“, а на следващия ден групата отпътува за Испания.

Групата регистрира Сдружение „Рок за Добрич“, което участва в Програма за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност и е с одобрен проект, който предстои да бъде реализиран през следващите месеци. Ще бъде записан и издаден макси сингъл ( MCD ) съдържащ 4 авторски песни и представен пред добричката публика.

За пътуването на групата от Добрич са нужни 5 000 лева, които не са по силите на музикантите. Затова те се обръщат към всички хора и фирми, които искат да помогнат за това да се популяризира културата на Добрич.
Това може да бъде направено чрез дарение по банкова сметка:

BIC – BPBIBGSF

IBAN- BG96BPBI79381061513301

Postbank

Титуляр:  НЧ Добрич-2017

c