Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Нова спортна площадка изградиха в училището в село Нова Камена, Тервелско

Община Тервел приключи изпълнението на проект „Ремонт на открита спортна площадка в основно училище с. Нова Камена,община Тервел". Това е последният, четвърти пореден проект, който е финансиран от Стратегията за местно развитие на МИГ Тервел - Крушари. Искането за окончателно плащане е внесено в Държавен фонд „Земеделие“, приключи и проверката на Фонда по този проект. Не бяха установени отклонения при изпълнението съгласно одобрения и договориран за финансиране проект.

Стойността на изпълненото строителство е 196 763 лв. с ДДС. На мястото на старата спортна площадка , чиято настилка беше асфалтова и увредена, а  оградата – стара, корозирала и с липсващи части, сега е разположена новата площадка с игрища за мини футбол, баскетбол и хандбал. Общата площ на игрищата е 1624 кв.м., а на цялата площадка – 1880 кв.м.

Останалите три приключени проекта са Център за социални услуги в с.Безмер, площад „Старият дъб“ в гр. Тервел и улици „Дунав“, “Пирин“ и „Тимок“ в гр. Тервел.

Общината очаква одобрението на още проекти, които е внесла за оценка към стратегията на МИГ. Към момента те се разглеждат за одобрение в Държавен Фонд „Земеделие“. Проектите са за ремонт на улици в селата Безмер, Попгруево и Каблешково и за нови креватчета на детските градини в селата и на Детска градина „Здравец“ в гр.Тервел.

c