Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Крими уикенд: Дрогиран кара мотор в Балчик, пиян зад волана в Добрич

За поредни нарушители - дрогиран с мотор, пиян с лек автомобил и дребни дилъри на дрога, задържани през почивните дни на територията на област Добрич, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Добрич.

На 19.08.2022 г.  около 10.05ч в гр. Балчик, при извършена проверка от служители на РУ Балчик на мотоциклет марка „Априлия“ (модел  Леонардо 150“), управляван от 32-годишен водач, се установява че същия е неправоспособен - не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство. за което му е съставен АУАН. Изпробван е и с техническо средство за наличие на наркотични вещества. Тестът отчита наличие на амфетамин и метаамфетамин. Лицето е задържано за 24 часа в РУ Балчик.

Драснаха клечката на автомобил в Каварна, той изгоря напълно

На 20.08.2022г. около 19.50ч. служители на Първо РУ Добрич извършват проверка на лек автомобил „Опел“ Астра, управляван от 51-годишен водач. Същия е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол и е установено, че управлява МПС с наличие на 1.34 промила алкохол. Задържаният не е отказал кръвна проба.

При изпреварване румънски шофьор предизвика катастрофа с ранени край Балчик

Същия ден, отново служители на Първо РУ Добрич извършват проверка на 30-годишен мъж, известен на МВР. Установено е притежание на суха зелена тревна маса с тегло 3,62 грама. От направен полеви тест веществото реагира на канабис. Лицето е задържано за 24 часа.

Психично болен преби възрастна жена в центъра на Добрич

Ден по-рано, отново служители на Първо РУ Добрич извършват проверка на 33-годишен мъж, известен на МВР. Установено е, че лицето носи в себе си суха зелена тревна маса. От направен полеви тест веществото реагира на канабис с тегло 0,32 грама. Мъжът е задържан за 24 часа.

По всички случаи са образувани бързи досъдебни производства.

c