Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Автомивка „Автогара” - първата в Добрич с четкова машина и пречистена вода 

Днес първите 100 посетители получават услугата безплатно

За първи път в Добрич отваря автомивка, която предлага измиване, чрез автоматична система, снабдена с четки, водоструйки и сешоар за автомобили. Услугата се предоставя от „Пътнически превози“, като това е първата им подобна услуга.

На територията на автомивката има две стандартни клетки за ръчно миене на автомобил и една специална за микробуси и едрогабаритни превозни средства, единична и двойна прахосмукачка за интериор, както и единична прахосмукачка за интериор на микробуси, съоръжения за почистване на стелки, мивка с педална система, както и жетонна машина. Оборудването е от високо-класната испанска марка „Istobal”, както и консумативите за почистването.

Бързо, лесно и удобно - така първите посетители описват новата услуга в град Добрич

Мартин Андреанов

“Това в първата подобна автомивка, която използвам и мисля, че е нещо удобно. Бих използвал услугите на автомивката отново, особено ако бързам, защото е лесно и бързо. Доволен съм от резултата, може и по-добре, например да се почистват и огледалата на колите,” сподели Мартин Андреанов, един от първите посетители на съоръжението.

Новата за града и областта услуга използва омекотена, осмозна, химически чиста вода. Във водата няма соли, минерали и други химически съединения. Машина извлича само молекулата на водата и по този начин се избягват замърсявания по автомобила от изпарена вода.

Четките на машината са специално избрани, да предпазват боята на автомобила от надраскване, като всеки посетител може да разгледа и мостра преди да паркира автомобила в машината за почистване.

Почистването става бързо, между 6 и 8 минути, като единственото, което трябва да направи водачът на автомобила е да го паркира на указаното място. Иновативната машина за почистване сама напътства шофьора как да намести колата, но от автомивката са осигурили и служител, който да оказва съдействие на посетителите.

Автомивката се намира до автогарата в Добрич, като входът и се намира откъм стоянката за таксита на паркинга зад автогарата. Работното време е всеки ден от 8:00 до 20:00 часа.

c