Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

АПИ обяви поръчка за зимно поддържане в област Добрич за 8,9 милиона лева

В регистъра на обществените поръчки са публикувани документите по обявените от Агенция „Пътна инфраструктура“ обществени поръчки за избор на изпълнители за зимно поддържане и възстановителни работи при аварийни ситуации по републиканските пътища за зима 2022/2023.  

За Североизточен район обществената поръчка е на обща стойност  27 823 655 лв. без ДДС.  За ОПУ Добрич индикативната стойност е 7 421 726 лв. без ДДС, или 8 906 071,20 лева. Дължината на пътната мрежа е 823 км.

Обявените поръчки са по ускорена процедура, за да се подсигури предстоящия зимен сезон. Срокът за подаване на офертите е до 1 септември, а за Северен централен определения срок е 5 септември. Това се предприема, за да се минимизират рисковете републиканските пътища да останат без поддържане през зимните месеци, тъй като срокът за провеждането и завършването на откритата обществена поръчка с подписването на договор отнема минимум 6 месеца. На 5 август т. г. АПИ обяви тръжните процедури за избор на изпълнители за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа за следващите три години. Предвид процедурните срокове те няма да са приключили с избора на изпълнител и подписването на нови договори до 30 септември, когато изтичат настоящите споразумения с пътноподдържащите дружества.

Срокът за изпълнение на договорите по обявените сега процедури за зимно поддържане ще бъде не повече от 7 месеца. Индикативната стойност на обществените поръчки е определена съобразно бюджета на АПИ за поддържане на 20 000 км републиканска пътна мрежа.

c