Водещи новини - дясно Образование Общество

Спортна площадка за 205 хиляди лева ще бъде изградена в СУ “Св. Кл. Охридски” в Добрич

Нова спортна комбинирана площадка за лека атлетика и волейбол ще имат учениците от Средно училище „Св. Климент Охридски“ в Добрич, съобщават от Общината. Тя ще бъде изградена по Програмата на Министерство на образованието и науката за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища.

Проектът предвижда старото игрище в училището, което заради влошеното си състояние не се използва от години, да бъде разширено, ремонтирано и модернизирано чрез поставянето на специализирана настилка, предпазни мрежи, ново осветление и на подвижни колони за волейбол.

Спортната площадка ще се използва от 998 ученици, които ще могат не само да спортуват в рамките на редовните си часове, но и да участват в дейностите извън учебния план по организиран спорт и отдих и занимания по интереси.

Стойността на проекта е 205 462 лв. Безвъзмездната финансова помощ от МОН възлиза на 86 700 лв, а съфинансирането от страна на учебното заведение е 118 762 лв. Очаква се новото съоръжението да бъде завършено през м. май 2023 г.

Припомняме, че Общинският съвет на Добрич даде съгласие на последната сесия през юли Общината да кандидатства за финансиране пред МОН по Програмата. Тогава съветниците одобриха два проекта за изграждане на площадки – в СУ „Св. Климент Охридски“ и в СУ „Л. Каравелов“.

Общият бюджет на Програмата на МОН е 15 000 000 лв. С тях се очаква в страната да бъдат изградени нови 58 площадки и да бъдат ремонтирани 50.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.