Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

“September sun” - 10 групи, двама водещи и много твърда музика в Добрич

За 5-та поредна година фестивалът “September sun” ще втвърди музикалния фон в парк “Свети Георги” в Добрич.

На 2 и 3 септември в градския парк в Добрич феновете на алтернативната музика ще се насладят на живо на музиката на “ODD CREW”, “Светльо & The legends” и още 8 банди. Водещи ще са бившите участници от фестивала Свилена Иванова - Sis от групата “Mirror” и Станимир Ставрев - Ставри от “Drive Your Life”.

В първата вечер, която традиционно е наситена с по-тежка музика ще вземат участие групите “Concrete”, “Deadscape”, “5-та инвалидна бригада” завръщащи се след 30 години след основаването си, “This burning day”, а за финал и големите “ODD CREW”.

Втората вечер на сцената се качват добричлиите от “Pearls & Stones”, групите “Electric dragon” и “Knockout bang”, малко преди финала излиза добричката банда “Антифриз”, а хедлайнери на вечерта са “Светльо & The legends”. Втората вечер организаторите определят, като весела и динамична.

За ПроНюз Добрич организаторът Здравко Георгиев сподели, че през двата дни на фестивала ще има атракциони, прясно приготвена храна, студени напитки, както и павилиони на партньорите на фестивала.

“И тази година срещаме подкрепа от Община Добрич, местния бизнес и добричлии от близко и далеч. Имаме гости на фестивала от Варна, София, Пловдив дори и от чужбина. Наши приятели пътуват стотици километри, за да се приберат в родния Добрич и да участват в организацията или просто да се насладят”, споделя организаторът. В предишните издания на фестивала, посетителите участваха в турнири по канадска борба, джаги, рок училище с отделна самостоятелна сцена и други младежки дейности.

Той допълва, че както обикновено ще спазят всички закони и наредби за опазване на обществения ред, като са наели охранителна и почистваща фирми. Като интересен факт Здравко споделя и липсата на особенна работа за почистващата фирма, поради факта, че още вечерта след края на концертите по традиция най-запалените фенове правят оборка. Въпреки това след всеки концерт фирмата почиства и измива района.

Освен Здравко Димитров организатор е и Тихомир Маринов. Фестивалът се провежда за първи път през 2018 година, като още тогава е решено, че неговите дани ще са винаги първите събота и неделя на месец септември.Концертите започват от 17 часа на 2 и 3 септември.

Преслав НЕЙЧЕВ

c