Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Майката на отвлечената 8-годишна Ева от Добрич вярва, че децата й са следени

„40-годишният мъж, който отвлече момиченцето ми, е следил многократно децата ми. Не е веднъж. Знаел е, че аз не съм до тях и те в момента са сами“. Това заяви за Про Нюз Добрич Людмила Исмаилова, майка на 8-годишната Ева, която неотдавна беше отвлечена. А спред разследващите с детето са били извършени и блудствени действия.

„Защо той е следил моите деца? Какъв интерес е имал той към моите деца?“, недоумява майката. Тя е решена да проведе собствено разследване. Била е на местата, където децата й са били преди отвличането. И е категорична, че мъжът е следил децата от близко разстояние.

На брифинг говорителят на Районна прокуратура Даниел Илиев обясни, че в деня на похищението 40-годишният мъж наблюдавал 8-годишната Ева и двете й сестри, докато играят на детските съоръжения пред магазин Била в центъра на града. Детето му поискало 1 лев за въртележката. Дал му левчето и предложил да му купи сладолед. Хванал го за ръка и се отправили към района на „Стара къща“, продължили към Автогарата и от там км село Плачи дол като са минали пеш по черните пътища. В стаята си в кравефермата, където Страхил работил, извършил блудство с детето.

Районният съд в Добрич уважи искането на прокуратурата и наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 40-годишния мъж, обвинен в отвличане и блудство с 8-годишно момиченце от Добрич.

Припомняме, че на 3 август в Първо районно управление е съобщено за изчезнало дете на 8 години. Незабавно са предприети издирвателни мероприятия по установяване на детето и е образувано досъдебно производство с първоначална квалификация „блудство с малолетно лице“. Обвиняемият успял да отведе със себе си момиченцето в село Плачи дол, където работел в кравеферма. Там извършил блудството. За блудство с малолетно лице той може да получи от 1 до 6 години затвор и за отвличането може да бъде осъден от 3 до 10 години. Обвиняемият е на 40 години, родом е от село Котленци. Познат е на органите на полицията, защото до момента е осъждан няколко пъти за извършвани кражби.

c