Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Двойка се отказа от цветя на сватбата си, за да помогне лечението на Емо от Добрич

Двойка се отказа от цветя за сватбата си, за да подпомогне дарителската кампания за лечението на прикования към инвалидна количка Емо Ангелов от Добрич.

"Направихме това, което преценихме, че е правилно. Никога не сме били привърженици на каквито и да са разхищения, които не влизат в употреба. Още с решението за сватба, ние решихме, че не желаем букети и цветя, а вместо това да се съберат пари за кауза, независимо каква", сподели за Про Нюз Добрич младоженката, но пожела да останат просто хора в анонимност. Тя и съпругът й не знаели за случилото се с Емо, тъй като доскоро живеели в чужбина. Но неговите родители споменали за Емо, а след това и кумовете им. Така решението дошло само в рамките на няколко часа. "Решихме, че дори с малко, можем да подкрепим прекрасния Емо. Всички наши гости прегърнаха каузата", добави тя.

Емо Ангелов претърпя тежка катастрофа през 2018 година. Следствие на нея остана на инвалидна количка. От тогава провежда ежедневна рехабилитация, но без големи резултати. Има оферта за лечение в клиника в Тайланд. От там предлагат да му поставят импланти на гръбнака, които пускат импулси по гръбначния мозък и движат крайниците. Добричлията обяснява, че все още се води като експериментално решение, но има много хора, които са проходили. Необходимата сума обаче – 252 500 лева, е непосилна за семейството му.

"Пожелавам им дълги години семейно щастие, да имате много прекрасни моменти заедно Благодаря за сумата от 790 лв., също и за прекрасната емоция", сподели младежът. Самият той е бил поканен на сватбеното тържество, за да получи кутията със събраните средства, а и да си направят снимка за спомен със семейството и гостите. Това е четвъртата сватба, на която младоженците се отказват от цветя, за да подкрепят Емо.

Може да го направи всеки, чрез:

Дарителска сметка в Общинска Банка клон град Добрич

IBAN: BG15SOMB91301068377002

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Емо Николаев Ангелов

Можете да дарите 1 лв. чрез DMS на номер 17 777 с текст EMO.

PayPal: emo.angelov1919@abv.bg

c