Балчик Водещи новини Общество

Ограничават достъпа на хора и автомобили от „Фиш-фиш“ до „Моби Дик“ край Албена

Със заповед на кмета на Община Балчик Николай Ангелов, днес ще се сформира комисия, чиято цел е да излезе с предложение за максимално ограничаване достъпа на хора и превозни средства в опасния участък от вилна зона Фиш-фиш до „Моби Дик“. Това съобщи за Про Нюз Добрич Ангелов. Припомняме, че свлачище вчера в района на заведението „Моби дик“ в Албена затрупа двама души, които за щастие бяха извадени живи.

Комисията ще включва представители на администрацията, РД „ПБЗН“ и други институции.

„Ще обявим зоната за опасна и ще прекъснем всякакъв достъп. Отвратен съм от наглостта на шофьорите. Ние вчера разчистихме мястото, за да могат да излязат заклещените автомобили, а в същото време нови 8 коли влязоха, когато си тръгна полицията. По всяка вероятност този участък ще остане затворен за дълго време“, сподели Ангелов.

По думите му, самото свлачище започва от Фиш-фиш, стига до Моби Дик. Свлачищна зона е голям процент от разстоянието между Балчик и Албена, затова има строителни забрани и зоната не се застроява.

Ангелов припомни, че за укрепване на свлачището в района на „Фиш-фиш” от МРРБ са направени предпроектни проучвания и има техническо проектиране. Проектът за укрепването му е остойностен – ще са необходими около 12 милиона лева.

„Очаквахме да се отпуснат средствата, но заради политическата ситуация това не се случва. В бюджета на министерството парите са предвидени за 2022 г., имаше и официално изявление от МРРБ, че тази година ще започнат укрепителни дейности по Фиш-Фиш. Надяваме се че в близките месец-два ще можем да обявим поръчките за изпълнител“, каза Ангелов, като уточни, че проектът не обхваща района на Моби Дик.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.