Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Oбластният управител проведе работна среща с директора на МБАЛ Добрич

Д-р Георги Желязков изложи проблемите на лечебното заведение. Здравко Здравков заяви подкрепа и съдействие за намиране на решения за подобряване работата на медиците

Работна опознавателна среща проведе областният управител Здравко Здравков с директора на добричката болница д-р Георги Желязков.

Той се информира за състоянието на пострадалите при срутването на земна маса върху заведение „Моби Дик“ и пострадалото дете при тежката катастрофа, станала на 8 август 2022 г. на територията на област Добрич.

Д-р Желязков увери областния управител, че всички пострадали са в добро общо състояние и няма опасност за живота им. Жената, която бе затрупана при срутването е оперирана и е добре, съпругът й също, заяви директорът на добричката болница. По отношение на пострадалото дете, лекарят съобщи, че то вече е вън от опасност, възстановяването върви нормално и е задействан протокол, разписан за прилагане в такива случаи.

Директорът на МБАЛ Добрич запозна областния управител с проблемите на здравното заведение, както и с хода на реализираните от Министерство на здравеопазването, Община град Добрич и МБАЛ Добрич проекти. Сред темите, които двамата обсъдиха бе ремонтът на Спешното отделение, привличане на млади кадри – медицински сестри и лекари, да работят в областната болница, както и готовността на болницата при нов пик на заразени с коронавирус.

Областният управител заяви пълна подкрепа и изрази категорична готовност да съдейства за намиране на решения за различните проблеми и подобряване работата на медицинските кадри.

c