Водещи новини Общество

Безводие в селата Божурово и Росеново, според местните хора проблемът е хроничен

Жители на селата Божурово и Росеново в община Добричка се оплакаха от проблеми с водоподаването. Това са поредните сигнали за ненормално снабдяване с вода в област Добрич, получени в редакцията на Про Нюз Добрич.

Читатели ни писаха, че от 6 дни в населените места няма нормално налягане, а на места водата липсва съвсем.

„Една бъркотия е, по високите места в селото от няколко дни има много слабо налягане, не работят бойлери, перални. Тази сутрин хора ми се оплакаха, че днес ще ходят на сватба в Добрич и не могат да се приготвят за тържеството. Цяло лято е така. Кметството е на втория етаж и цяло лято има проблеми с водата“, сподели кметът на с. Божурово Мюзефер Асан.

Той казва, че е подавал сигнали навсякъде, където е възможно, занимавал е областния управител, депутата Хасан Адемов, но резултат няма.

„Все ни обещават, че нещата ще се оправят, че са имали голяма авария. ПС Минково снабдява  много села около нас. В с. Росеново имаше водоем, който снабдяваше и Росеново, и Божурово и бяхме добре. От три години той не функционира“, обясни Асан.

„В района има често аварии, особено през лятото. По принцип проблемът е голям. Случва се по 2-3 дни да нямаме вода, после една седмица няма проблем, после се повтаря“, казва км. наместник на Росеново Иванка Костова. По думите й в последните 6 дни имало 3 аварии, които в понеделник вечерта били отстранени и селото е било захранено. В момента вода има и в ниските, и във високите части на населеното място.

От ВиК обясниха, че е имало голяма авария между селата Паскалево и Росеново, тя още вчера е отстранена и днес налягането трябва да се нормализира.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.