Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

През уикенда по пътищата в област Добрич: Дрогирани, неправоспособни и с алкохол

снимка: theintercept.com

За няколко случая на заловени шофьори в нарушение през уикенда съобщават от Областната дирекция на МВР. На 6 август, около 22:30 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 25-годишен мъж. Намерена е суха тревна маса с общо тегло 2 грама, реагираща на канабис. Младият мъж е задържан за срок от 24 часа.

Същия ден, около 17:50 часа в град Генерал Тошево е спрян „Опел“, управляван от 26-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчел положителен резултат за амфетамин. Водачът е задържан за 24 часа.

Около 14:30 часа, пак в събота, в град Добрич е спрян за проверка мотоциклет „Сузуки“, управляван от 34-годишен мъж. Направена е справка в информационните масиви на МВР, като е станало ясно, че водачът не притежава свидетелство за управление на МПС.

ЧЕРЕН ПОНЕДЕЛНИК: Двама загинали и много ранени при тежка верижна катастрофа край Балчик

На 7 август, около 23:55 часа в тервелското село Орляк е спрян лек автомобил „Рено“, управляван от 37-годишен шофьор без книжка. Тестът за употреба на алкохол отчел 1,64 промила. Задържан е за срок от 24 часа.

По всички случаи са образувани бързи полицейски производства.

c