Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Граждани спасиха ранени от горящ автомобил по пътя Албена-Варна

Джип изгоря напълно, след като се обърна в нива по пътя Албена-Варна, в района на Кичево. Горящият автомобил е загасен от екип на Противопожарна охрана и Гражданска защита. По предварителна информация, в колата са пътували младеж и девойка, като автомобила е бил управляван от момичето. Откарани са в Бърза помощ. Инцидента за щастие е без жертви, съобщават медии във Варна.

Оказва се, че тежкият инцидент се е разминал без жертви, благодарение намесата на граждани, сред които и млад мъж от Добрич.

„Днес Неделята ми можеше да бъде като вашата, но станах свидетел на нещо ужасяващо и сърце не ми даде да подмина ситуацията. Въпреки трудната ситуация, многото кръв, пушек и огън, хората оцеляха“, сподели в социалната мрежа мъжът от Добрич, който първи се е притекъл на помощ.

Пред Про Нюз Добрич той разказа, че по пътя Албена-Варна, преди Кичево, с цел да избегне  челен сблъсък шофьорът завива рязко наляво, навлиза в нивата и се обръща. След което колата се възпламенява.

При вида на катастрофиралия автомобил той слиза и вижда потресаващата картина. „В колата бяха трима души – две жени и един мъж. Най-сложно беше изваждането на мъжа, защото беше затиснат“, сподели младежът. След него спряла още една кола. Двамата с другия шофьор започнали да спират всяка минаваща кола, за да организират помощ. Извадихме мачете от единия автомобил и разчистили храстите, за да мине по-лесно линейката. Други хора помолили да извадят чадър от колата, за да пази сянка на най-тежко пострадалия, който бил много сериозно ранен. Ако се беше получил взрив, чадърът щеше да бъде като шит, споделя младият мъж. И добавя, че доста хора са се притекли на помощ.

Но той пожела анонимност, защото, казва, че не го е направил, за да получава похвали, а защото вярва, че така трябва да постъпи всеки.

Апелът му е: „Ценете си живота и на тези около вас, ценете това, че има хора, които ви мислят и ви обичат. Това , че се движите в ламарина, не ви прави безсмъртни, на нас не ни трябва война или измислен вирус, геноцида е на пътя. Моля ви, шофирайте разумно!“

Снимка: Фейсбук

c