Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Майката на отвлеченото и насилено дете от Добрич: Ще настоявам за доживотен затвор

„Ще настоявам за най-тежкото наказание – да получи доживотен затвор. 3,6, дори 10 години за такова престъпление са малко. Това е блудство с дете. Няма как да остане безнаказано“, това сподели пред Про Нюз Добрич майката на 8-годишното момиченце, което беше отвлечено и насилено от 40-годишен мъж.

Людмила Исмаилова ни потърси от работното си място днес и от нас научи, че има задържан за случая с дъщеричката й, както и че му е повдигнато обвинение за отвличане и за блудство.

„Още от самото начало казах, че е отвлечена. И това не е единичен случай. Това е поредният случай в нашата страна. Преди пет години същото се случва на дъщеричката на моя приятелка. Защо такива хора се разхождат на свобода, защо“, пита майката.

„Доказва се, че детето ми е отвлечено. Значи той е следял детето ми, заедно с другите ми деца. Интуицията ми показваше, че така е станало, че е отвлечено.“

„Този човек трябва колкото може да получи по-жестоко наказание. Трябва  всички да го видят и да внимават техните деца да не пострадат така, както моето е пострадало. И да не се налага други майки да изживяват това, което аз изживях, когато издирвах момиченцето си. Никога повече такъв боклук да не може да докосва деца. Заслужава да му бъдат отрязани ръцете“, реди през сълзи майката.

„Той я е подмамил. Какво е искал от нея? Та тя е съвсем мъничка. Как е могъл да посегне на детенцето ми? То е викало „Помощ“, а е нямало кой да му помогне.  Ако детето ми беше мъртво как щяха да спят тези, които са видели, че мъж тръгва с детенцето ми и не са реагирали“, ридае жената, която научи новината, докато беше на работното си място. Категорична е, че на никое дете не бива да се посяга, както и че никоя майка не бива да преживява това, което е преживяла тя, докато издирва момиченцето си и не знае живо ли е или не.

Състоянието на детето е стабилно, но на моменти си спомня какво се е случило, има кошмари. Но това е разбираемо след шока, който е преживяла, споделя майката. В момента то не е в Добрич, изпратила го е надалеч, в друга обстановка, която ще й се отрази добре и ще помогне да се справи със случилото се.

Припомняме, че момиченцето беше издирвано, тъй като на 3 август изчезнало от централната част на Добрич, където се намирало заедно със своите две сестри. Трите деца били сами, тъй като майка им, която ги отглеждала сама, работела в к.к. Албена и в този ден била на смяна. Мъжът се възползвал от това, че детето отишло да му иска пари, за да се качи на въртележката. Дал му лев и го завел да му купи сладолед. Спечелил доверието му, 40-годишният мъж повел детето към село Плачи дол, където живеел и работел. Около 16:00 часа го оставил в постройката, която обитавал, и го заключил. Мъжът се върнал няколко часа по-късно и, тъй като детето плачело и искало да си тръгва, той го завързал. Преди да заспят С.М. извършил блудствени действия спрямо малолетното момиченце.

Пострадалото дете било открито на 4 август 2022 година в централната част на Добрич, отново само. То било оставено там от обвиняемия, а самият той изчезнал.

След изясняване на фактите и обстоятелствата около изчезването на момиченцето и установяване на съпричастността на 40-годишниня С.М., той бил намерен и задържан. Повдигнати са му две обвинения. Назначена е съдебно – медицинска експертиза, разпитват се свидетели на случилото се. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

https://pronewsdobrich.bg/2022/08/06/eto-go-mazhat-koyto-otvleche-i-bludstva-s-8-godishno-dete-ot-dobrich/
c