Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Задържани с дрога в област Добрич: Двама зад волана и един с канабис

За поредни нарушения през изминалото денонощие, регистрирани по време на противодействие на разпространението на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Добрич.

На 4 август, около 10:30 часа в с. Карапелит е спрян за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от неправоспособен 35-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на кокаин. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че МПС е с поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил.

МАлко по-късно през вчерашния ден, около 15:30 часа, в района на разклона за с. Малина е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 43-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метаамфетамин.

По същото време, но в град Каварна е извършена проверка на 25-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,73 грама, реагираща на канабис.

Тримата са задържани за срок от 24 часа. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

c