Водещи новини - дясно Крими

Съдят измамник, завлякъл и хора от Добрич с обещание за доходна надомна работа

Районната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 38-годишния Валери Стоичков, който е обвинен, че в периода от 11.05.2021 г. до 07.12.2021 г. , измамил 62-ма души от различни градове и села, обещавайки им надомна работа.

Сред жертвите на измамника има и хора от Добрич. Той е действал на територията на цялата страна.. Успял е да завлече жертвите си с общо 2607 лв.   

Валери не работел и имал нужда от пари. В началото на май 2021 г. пуснал обява в интернет сайт. Представял се за предприемач, който осигурявал сигурни доходи на желаещи за надомна работа – сглобяване на части от детски играчки. Посочил за връзка собствения си мобилен телефон. Обаждали му се предимно безработни хора от цялата страна. Те били готови веднага да започнат надомната работа, която Валери нямал намерение да им осигури, нито пък се занимавал с подобна дейност.  Въпреки това той обещавал, че ако получи превод на сумата от 42 лева ще изпрати на желаещите части от детски играчки и когато ги сглобят, ще им заплати за изработените бройки. 

Пострадалите изпратили парите, но не получили части за детски играчки в замяна, нито пък парите им били върнати. Когато започнали да търсят Валери, той не отговарял на повикванията им или телефонът му бил изключен.

Измамникът е с мярка за неотклонение “задържане под стража“. Щетите не са възстановени.

Предстои Районен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Снимка: “24 часа”, Ваня Драганова

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.