Водещи новини Общество

Известна украинска певица избяга от войната и почина от пневмония в Добрич

Почина актрисата и певица от Днепър Оксана Шавкун, участничка в два сезона на шоуто за таланти X-фактор и много други музикални фестивали, победител в конкурса Славянски базар-1999.

Това съобщиха от отдела за култура на отдела за хуманитарна политика на градския съвет на Днепър.

Случката е от юни. Оказва се, че Оксана е починала в болницата в Добрич, където е била докарана с линейка от Албена, където е била, заедно със сина си.

На страницата на Оксана във фейсбук нейна близка е написала: „Това е Оксана Шавкун! От Днепър! Тя дойде от руските бомби в България и отведе сина си от войната. На 16 юни Оксана почина в реанимацията в Добрич. Днес, 28 юни, тя бе изпратена в последното й пътуване … Оксана остави 13-годишно дете. Мъжът й повече от 10 дни се опитваше да напусне Украйна, за да кремира любимата си съпруга и да прегърне сина си, който остана без майка!“

Про Нюз Добрич потърси за коментар Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

„Приехме жената с тежка пневмония, с дихателна недостатъчност. Беше реанимирана, но въпреки максималните грижи, които бяха положени при нас, не успяхме да я спасим“, коментира пред Про Нюз Добрич д-р Светла Илиева, заместник на директора на МБАЛ-Добрич.

По думите й Оксана е приета в болницата в Добрич в крайно тежко състояние. „Тя дойде много зле – с дихателна недостатъчност и с много тежки усложнения. Д-р Илиева няма информация защо Оксана по-рано не е потърсила лекарска помощ. „Така е преценила и късно е потърсила медицинска помощ. За жалост, всички усилия бяха напразни“, каза д-р Илиева. И увери, че са били положени максимални усилия, пациентката е била реанимирана.

Въпреки големите грижи, тя почина. Мъжът й дойде от Украйна, за да прибере трупа. Няма никакви претенции към нас. „Дойде, прибра си я. Неприятно е, че е много млада, оставя малко дете“. Информирано посолството, каза още д-р Илиева.

“Оксана Шавкун е ниска, крехка брюнетка със силен глас – така ще бъде запомнена от зрителя на Днепър!” – пишат още от отдела за култура на отдела за хуманитарна политика на градския съвет на Днепър.

Оксана започва да пее от 11-годишна възраст в детската шоу група “Jam-si”. Момичето реши да свърже съдбата си със сцената и участва в много международни конкурси и фестивали, беше многократен участник и победител в детските телевизионни конкурси в Киев.

„Тя участва в творческите юбилейни вечери на народния артист на Украйна Юрий Рибчински по покана на самия автор на 13-годишна възраст, а след това на 18 с песен, написана специално за нея“, каза градският съвет на Днепър.

Тя също играе в театъра, опита ръката си в шоу проектите “X-factor-2” и “X-factor-4”.

Последната работа на Оксана Шавкун е главната роля в мюзикъла “Тайните на Нотр Дам” – нов проект на творческия екип на театъра DSU KVN.

Последната песен, която тя е качила в страницата си във фейсбук, е от пункта за подпомагане на бежанците в м. Днепр и е благодарност към защитниците на Украйна. “Всички, които сега бранят родината ни, тези, които рискуват собствения си живот, за мира на всички нас – вярваме във вас. Молитви за всички и благодарим, че смело защитавате нас и децата ни! Вярваме и ви чакаме в къщи живи!!!”, пее Оксана тук: https://www.facebook.com/shavkunoksana/videos/1004065290483051

Related Posts

  1. Великова says:

    За съжаление който влезе в Добричката болница,жив не излиза.Много лоша хигиена,некадърни доктори и злобни сестри и санитарни.Жалко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.