Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Духов квинтет от Варна и гости от Северна Македония на фестивала STRAVAGANZA в Шабла

Петнадесетото издание на международен фестивал за старинна музика, песен и танц  STRAVAGANZA-Шабла 2022 ще се проведе тази година от днес - 2 август, до 14 август.

Музикалното събитие ще се открие на 2 август от 19.30 часа на лятната сцена в парка на Шабла с концерт-спектакъла „Тишината между нас“ с музиката на Албена Врачанска и Курт Вайл. Участват Тереза Бракалова и Николай Моцов, акомпанира Зорница Гетова.

На 3 август от 18.30 часа в Зеления образователен център е камерният концерт с участието на Дуо „Бас Данс” от София.

В село Тюленово на 9 август от 19.30 ч. концертът „Класика на Тюленово” ще представи Духов квинтет Варна в състав Красимира Аскерлакова – флейта, Надежда Енчева – обой, Владимир Кръстев – фагот, Тодор Тошев – валдхорна, и Николай Казаков – кларинет.

На 10 август от 19.30 часа на лятната сцена в парка на Шабла ще бъде премиерата на спектакъла „Многосмъртие“ с автор Борис Мархолев и режисьор Георги Грозев.

Клавирен концерт на Трио ”30 Fingers” от Република Северна Македония ще се състои на 13 август от 18.30 часа в Зелен образователен център Шабла 

Кулминацията на фестивала е на 14 август с „Вечер на християнската хорова музика”, с участието на Хор на медиците ”Родина” от София, с диригент Мая Василева-Четрокова, вокален педагог Георги Петков и солисти Георги Петков, Велислав Велев, Цветан Илиев, Наталия Хубавенска и Русалина Фереджанова.

В дните на фестивала ще се проведат майсторски класове на проф. д-р Николай Моцов за млади оперни певци, по флейта на Явор Желев и по класическа китара на д-р Столина Добрева.

c