Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Laktera Mg+ е български пробиотик за цялото семейство

През зимата, когато не достигат естествено узрелите плодове и зеленчуци, и след празниците, когато прекаляваме с въглехидратите, Laktera Mg+ заслужава вашето специално внимание. Съдържа пробиотик и натурален морски магнезий.

Пробиотиците Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus в Laktera Mg+ са първите в света щамове от воден произход, които са изолирани от чиста изворна вода в района на Стара планина.

За разлика от обикновените щамове, тези водни пробиотици са в пъти по-устойчиви, по-мощни и по-ефективни за човек.

Магнезият, който се съдържа в Laktera Mg+ е изцяло натурален, от морски произход и е с максимална усвояемост от човешкия организъм.

Магнезият участва при делението на клетките, поддържа нормалния електролитен баланс и метаболизъм, и производството на енергия. Намалява чувството на отпадналост и умора, поддържа нормалната психика и функциите на нервната система, мускули, кости и зъби.

Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus подобряват смилането на лактозата дори и при хора с нарушено лактозно храносмилане.

Laktera Mg+ има признати 11 здравни претенции в Европейския съюз, което означава, че е доказано именно заявеното му действие върху здравето.

Laktera Mg+ е подходящ за цялото семейство, включително за деца над 7 години и бременни жени.

Уникален метод за изолиране на нови пробиотични микроорганизми от природата е създаден в българската компания „Дафлорн“, ориентирана в производството на пробиотици. За първи път в света през 2011г. българските специалисти изолират пробиотична асоциация от млечнокисели микроорганизми от изворна вода от дивата природа на България – извор в Стара планина. В този случай можем да говорим за научно откритие – заяви пред Про Нюз Добрич д-р Даниела Петрова, съсобственик и управител на “Дафлорн” ООД. Д-р Петрова е родена в Добрич. Тя е колега и съратник в научното поприще, работата и живота на проф. д-р Никола Александров, генерал майор о.р., бивш ръководител на Военно-медицинска академия – лекар и учен с международно признание и опит в областта на пробиотиците. Преимуществата на пробиотиците „Лактера“ са много. “Дафлорн“ е единствената компания в Източна Европа, която има действащи американски и европейски патенти в областта на пробиотиците. Тя произвежда  последна, най-модерна генерация пробиотици.  

c