Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Влади Въргала, Николай Урумов и Асен Блатечки гостуват в Шабла в началото на август

Авторският спектакъл „Мемоарите на един Въргал“ на Владислав Карамфилов – Въргала ще бъде представен на 6 август от 19.00 часа в Народно читалище „Зора 1894“ в Шабла.

В спектакъла участва и младият актьор Верислав Димитров – Ферди. Визуализацията и сценичните ефекти са на Димитър Лефтеров, автор на костюмите е Ани Владимирова.

На 9 август, също от 19.00 ч. в читалището, жителите и гостите на Шабла са поканени на авторската постановка на Орлин Дяков „Хайде да убием Матилда“. В ролите се превъплъщават актьорите Николай Урумов и Асен Блатечки. Картината се допълва от автора на театрална музика Пламен Мирчев – Мирона.

Двама мъже и една пейка в парка. Единият има пистолет, а другият – налудничави идеи… Но това не е обичайното криминале. И двамата са дошли за нея – за Жената! А за единия тя е съпруга, за другия – любовница. Така започва една одисея, колкото мрачна, толкова и комична, и увлекателна, в която битката за надмощие между двамата мъже преминава през нюансите на тъжно, смешно и дори абсурдно.

c