Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

В Камен бряг започва „JAZZ на село“

Тази вечер в каварненското село Камен бряг се открива осмото издание на фестивала „JAZZ на село“. Събитието е част от Културната програма на Община Каварна и се реализира със съдействието на Ю.Т.Продакшън и фотографа Юри Чарийски.

Тази година за първи път фестивалът ще продължи три дни. На сцената, разположена в центъра на селото, ще се изявят седем български групи и една от чужбина. По традиция последната вечер ще завърши с джем сешън, в който ще се включат както поканените музиканти, така и млади таланти от публиката.

Концертите започват в 19.30 часа всяка вечер.

Тази вечер на сцената ще излязат „Curiouser Quartet“ в състав Веселин Веселинов – Еко, Васил Спасов, Емил Таслев и Тихомир Кръстев. След тях ще свирят „Kottarashky“ & „The Rain Dogs“, които гостуват за пореден път.

Съботната джаз вечер ще бъде открита от младите музиканти от „The BlueSofians“. След тях се очакват с интерес изпълненията на Mimi Nikolova Trio, а вечерта ще закрие Ангел Заберски Трио с участието на Борис Таслев, Стоян Янкулов – Стунджи и Ангел Заберски.

В неделя в „Джаз на село“ ще участват „Teddy Velvet Band“ с вокалистка Теодора Николаева, „Добрич джаз бенд“ и чуждестранните гости от „The Tapi Project India“.

През годините красивото крайбрежие на село Камен бряг се утвърди като уникална сцена за музикални прояви в различни жанрове и притегателен център за почитатели от различни възрастови групи от близо и далеч.

c