Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Участничката във фестивала „JAZZ на село“ Мими Николова очарована от Каварна

„Тук е Раят за земята! Благодаря за поканата да представя любими български песни и джаз стандарти на джаз фестивала в Камен бряг!” Това написа в страницата си в социалната мрежа поп певицата Мими Николова - е един от участниците във фестивала „JAZZ на село“ в Камен бряг, който се открива тази вечер.

На концерта в събота от 20.30 ч. Николова ще изпее песента "Калиакра", която през 1965 г. в нейно изпълнение печели първото издание на конкурса "Песни за българското Черноморие", прераснал след това в "Златният Орфей". Песента разказва легендата за Калиакра, за 40-те девойки, които избират смъртта, за да запазят своята чест. „Историята винаги ме изпълва с вълнение”, споделя певицата. Тя ще представи „Калиакра” на фестивала заедно с Георги Петров - пиано, Стоян Янкулов - барабани, и Владислав Мирчев - контрабас. Песента е написана от Ангел Заберски по стихове на Слава Семирова и Емилия Захариева. Мими Николова ще изпее "Калиакра" точно преди Ангел Заберски - син да излезе на сцената.

Изпълнителката споделя, че за първи път е посетила нос Калиакра. Благодари на кмета на Каварна Елена Балтаджиева за топлия прием, за интересния разговор и за грижата й за музиката в богатата културна програма на Общината, от която фестивалът е част. Мими Николова е очарована от Каварна. Историята на този край много увлекателно й е разказана от директора на Историческия музей Пенко Георгиев.

В Камен бряг е посрещната от фотографа Юри Чарийски, един от организаторите на фестивала. Мими Иванова се е срещнала и с кметския наместник Лучия Георгиева. „Очаквам с голям интерес да разгледам Камен бряг, да говоря с хората, които живеят и летуват тук, да видя пейзажа от платото, за който съм слушала толкова много. Благодаря за вниманието и на Светослав Петков от Община Каварна”, споделя още певицата.

c