Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Латино фиеста с Алфредо, Начо Паскал и „Максимус“ в Двореца в Балчик на 2 август

За шеста година на откритата сцена пред Двореца в Балчик ще се проведе Латино фиеста. Шоуто ще се състои на 2 август от 19.30 часа и за пореден път ще събере любители на латино ритмите сред гостите и жителите на Белия град.

Гости на шоуто отново ще бъдат кубинската звезда Алфредо Торес и неговият балет и българския Енрике Иглесиас Начо Паскал. На сцената ще излезе и бойс бандата „Максимус“.

Алфредо е роден в Хавана. Баща му Пабло Торрес Валдес е треньор на кубинския национален отбор по бокс и е донесъл на страната множество награди и медали от международни и световни състезания, включително и от няколко олимпийски игри. През 1985 г. на 18-годишна възраст Алфредо е приет да учи в Националната школа по танци в Куба (Danza Contemporanea de Cuba), където в продължение на 2 години изучава модерни танци – джаз балет, капоейра, популярни танци, сон, румба, гуагуанко. След завършването кандидатства в школата към най-престижното кабаре в Хавана – „Тропикана“ и печели сред конкуренция от хиляди кубинци. Само след 6 месеца той вече е солист на „Тропикана“, което е признание за професионалните му възможности. В „Тропикана“ Торес снима 2 филма, в единия от които – „Рай под звездите“ (Paradise Under The Stars), изпълнява главната роля.

Начо Паскал /Атанас Паскалев/ е роден в семейството на професионални танцьори, които още участват в много увеселителни програми в Испания. Самият той знае 5 езика, защото е живял дълги години в Испания, работил и учил с италианци, а руски и английски научава, когато си идва в България. Забелязан е, когато се явява на кастинг в шоуто „Пееш или лъжеш“. Отива в Корея, където трябва да представи България. В началото всички мислят, че той е фитнес инструктур, при вида на неговата силна фигура. Когато запява „Деспасито“, всички онемяват и този клип е гледан за броени дни от 6 милиона зрители. По-късно, получава покана и след година отново е гост, този път в корейското шоу „Пееш или лъжеш“. Години след това негово участие той остава заклет фен на латино музиката.

 Солист на бойс бандата „Максимус“ е Георгиус Сърбинов, роден в Гърция, но повече от 20 години живее в България. През годината работи като фитнес инструктор, учител по физическо и организатор на туристически групи, които опознават красотата на България. През лятото активно участва с групата. Другите участници са професионални танцьори, а Явор Манчев е много известен балетист, който е участвал в различни оперни постановки.

c