Водещи новини Общество

След дълъг дебат: ОбС Добрич одобри кредита до 12 милиона лв. за нов център

С 24 гласа „за“, 0 против и 10 „въздържал се“ Общинският съвет на Добрич одобри изтеглянето на кредит до 12 000 000 лева за изграждане на нов градски център.

Повече от два часа продължиха дебатите по време на днешната сесия на Общинския съвет на Добрич по предложението на кмета Йордан Йорданов да бъде изтеглен кредит до 12 милиона лева за нов център на града. В обсъждането се включи и екипът, изработил техническото задание за проекта. Разяснения по заданието даде арх. Явор Панев.

В понеделник – 1 август, ще бъде обявен анонимен международен конкурс за идеен проект за центъра на Добрич. Предвижда се той да продължи четири месеца. След това постъпилите проекти ще бъдат оценени от 9-членно жури, което ще включи и чуждестранни архитекти. Журито ще избере 3 проекта, които ще бъдат представени на обществеността в града и на Общинския съвет, за да бъде избран най-добрият.

След дебати в залата, към решението по докладната записка бяха допълнени няколко точки по предложение на арх. Емилия Добрева. Прие се изборът на идейния проект, по който ще се работи, да стане с решение на Общинския съвет. Усвояването на кредита ще става на етапи, съгласувани по дейност и размер с ОбС. Окончателното плащане към изпълнителя ще стане след произнасяне на авторския надзор. Всяко тримесечие след датата на сключване на договора за изпълнение съветниците ще получават отчет относно извършените дейности и изразходваните средства.

Очаквайте подробности!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.