Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

В Добрич задържат за 72 часа А.А., системно малтретирал и заплашил с убийство жена

Районна прокуратура - Добрич е привлякла към наказателна отговорност 41-годишния А.А., за закана за убийство и нанасяне на лека телесна повреда на жена, в условията на домашно насилие.

От пресслужбата на Държавното обвинение информираха, че 41-годишният А.А. ще бъде съден за две престъпления:

  • по член 144, ал. 3 и чл. 131, ал. 1, т.5 във връзка с чл. 130, ал. 1 от НК. Той е обвинен за това, че отправил закана за убийство към жената, с която живее на семейни начала,
  • за причининена лека телесна повреда след нанесен побой.

И двете престъпления са извършени при условията на упражнявано домашно насилие спрямо жената. А.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ случая прокурор с цел довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение.

Вечерта на 24 юли 2022 година между мъжа и жената възникнал пореден скандал. 41-годишният обвиняем започнал да обижда своята половинка, крещял й, като дори отправил към нея закана за убийство. Освен словесните нападки, той й нанесъл множество удари по тялото и лицето, причинявайки й различни травматични увреждания.

Това не бил първи случай, в който жертвата била малтретирана от мъжа си. До този момент обаче тя не събирала смелост да подаде сигнал. Сутринта след поредния побой обаче, тя потърсила помощ и подала сигнал в Районна прокуратура – Добрич. Незабавно били предприети действия по образуване на досъдебно производство. Жената била прегледана и освидетелствана за нанесена й лека телесна повреда. А.А. бил задържан.

Работата по доказване и документиране на извършените от обвиняемия престъпления продължава. В съда е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него.

c