Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Виртуозът Теодосий Спасов идва в Езерец за феста "JaZz do MoReto"

За четвърта поредна година на 6 август в шабленското село Езерец ще се проведе Джаз фест "JaZz do MoReto". Началото е в 20 часа, входът е свободен.

На сцената ще излезе Теодосий Спасов трио - Теодосий Спасов - кавал, Александър Леков - бас китара, Начо Господинов - ударни инструменти. Ще участват още Франк Нестлер – саксофон, Пламена Костова – вокал и Павлета Проданова – пиано.

Мирът - това е каузата на тазгодишният фестивал, информират организаторите.

Теодосий Спасов е световно известен музикант, виртуоз, композитор. Радетел на българската музика. Смесва и експериментира върху различни стилове. Удостоен е с много награди за принос към музикалната култура, една от която е "Артист на мира" на ЮНЕСКО.

Александър Леков е родом от Пловдив. Свири в различни формации и проекти с изявени музиканти. Преподавател и композитор. Начо Господинов е част от състава на Теодосий Спасов трио. Изявен музикант, родом от Пловдив.

Франк Нестлер е преподавател в Германия, работи с много джаз музиканти и е основател на Джаз секстет. Пламена Костова е завършила поп и джаз. Изявява се с музиканти в различни формации. Има свои авторски песни. Павлета Проданова е дългогодишен музикант, пианист, организатор на феста и участник всяка година.

На 7 август в Зеления образователен център в Шабла ще се проведе уъркшоп за деца  „Приказки за джаза". В него децата ще се запознаят с тромпета и ударните инструменти. Ще могат да посвирят и участват заедно с ръководителите - Стела Стойкова - ударни и Стоян Жеков - тромпет.

c