Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Отговорът на ГЕРБ: Добрич е в разпад

От ПП ГЕРБ-Добрич днес изпратиха до медиите отговор на позицията на Местна коалиция ДБГ за центъра на Добрич и нуждата от ремонт, която вчера публикувахме.

В отговора се казва:

"Уважаеми колеги от Глас Народен, НДСВ, ДБГ и т.н.,

В отговор на Вашия политически фейлетон от 25.07.2022 г. е редно да внесем някои уточнения, защото Ви уважаваме като колеги и съграждани и вярваме, че в диалога се ражда истината. Такъв диалог обаче в последните години липсва изцяло.

Добре знаете, че за седем години не се сложи дори една нова плочка на централната пешеходна зона. Умишлено центърът на нашия доскоро прекрасен град беше оставен да се разпадне, но нямате морално право след толкова време на управление на сегашния кмет да обвинявате ГЕРБ за това. Няма да коментираме цялото Ви политическо изстъпления, но ще Ви запитаме няколко неща:

  1. Кой допусна тежка техника да се движи по пешеходна зона като по този начин я компрометира? Кой седем години не спря разпада на централна градска част и хленчейки само се снима с разпадащия се център?
  2. Кой допусна дрифт шоу на площад „Демокрация”, след което бяха начупени плочките пред театър Йордан Йовков?
  3. Кой допусна в парка да влязат огромни 28-метрови тирове да паркират по алеите и да разпънат лунапарк върху зелените паркови пространства? Кой остави парка ни в окаяно състояние?
  4. Вие колеги знаете ли този кредит от 12 000 000 лева за какъв проект ще се използва, за да  го разрешите? Поне знаете ли типа настилка, която искате да финансирате? Защото ние и гражданите на Добрич НЕ ЗНАЕМ! Никой не благоволи да ни запознае със същината на проекта. Знаем само, че проект НЯМА. Също знаем, че кметът предлага да се вземе кредит, средствата по който дори няма да се вложат в този мандат. Дали не се цели да се сключи договор с изпълнител и да се плати аванс непосредствено ПРЕДИ КРАЯ НА МАНДАТА?
  5. Знаете ли какъв би станал общият размер на одобрените от Вас кредити за двата мандата на този кмет, ако Общински съвет одобри и този кредит? Ще Ви кажем - над 42 000 000 лв!!!  Ако го разделим на броя на нашите съграждани, ще стане ясно, че всеки от нас - хората на Добрич със своите данъци, ще има да връща кредит от по 700 лева на човек.

Повече не можем да си затваряме очите и да търпим! Добрич е в разпад! И, моля, не обиждайте интелекта на добричлии. Не казвате, че имат къса памет. Поне веднъж вземете обективно и независимо решение в полза на съгражданите ни. Спрете политиканстването и ако имате някакъв морал и обич към града си, не бъдете политически аватари, а свършете работата, за която хората са ви изпратили в местния парламент!"

ГЕРБ - Добрич

c